Obec Poděšín
oficiální stránky obce

Mobilní rozhlas

Facebook

Knihovna

Starý web

Forum 

Rozloučení se školním rokem.

Rozloučení se školním rokem.

Školní rok se blíží kvapem ke konci, prázdniny se blíží a my vzpomínáme na vše, co se nám za druhé pololetí v mateřské škole v Poděšíně zdařilo více a co třeba i méně.

Děti byly letos v zimě dost nemocné, takže i aktivit bylo o krapet méně. Nicméně, měli jsme pěkný karneval, sázeli jsme obilí, vyráběly velikonoční výzdobu, vynášeli Morenu. Posledního dubna jsme si užili čarodějného výletu do Sirákova s opékáním špekáčků a mlsáním zmrzliny za příjemného slunečného počasí. Také jsme spálili papírovou čarodějnici a prohlédli si chvátalovy ovečky. Nyní připravujeme pásmo ke Dni matek a rozloučení nejen s předškoláky, ale i s dětmi z Polné. Do školy v Nížkově odchází Ondra z Poděšína, Eliška a Ríša ze Sirákova. Do školy v Polné odchází Zuzanka rovněž z Polné a Tadík z Poděšína.

Do školky v Polné odchází Johanka, Jáchymek a Emička, kde mají své trvalé bydliště. Budeme na ně moc vzpomínat a současně jim přejeme hodně štěstí v novém životě.

Dne 25. dubna proběhl zápis do MŠ Poděšín. Zapsáno bylo 7 dětí. Je to Kryštůfek a Petruška z Poděšína, Patriček, Davídek a Deniska ze Sirákova a Míla a Justýnka z Nížkova.

Jelikož máme od 1. 9. 2013 povolenou nejvyšší možnou kapacitu 25 dětí, zůstávají tedy ještě 4 místa volná. Celkový počet dětí pro příští školní rok je zatím 21.                    H.Řičanová