Obec Poděšín
oficiální stránky obce

Mobilní rozhlas

Facebook

Knihovna

Starý web

Forum 

Slyšeli jste o synodě o synodalitě?

Slyšeli jste o synodě o synodalitě?

Milí návštěvníci webových stránek, možná jste slyšeli něco o tom, že se v říjnu 2021 v katolické církvi rozběhl dvouletý proces, nazvaný „synoda o synodalitě“. Zjednodušeně řečeno, je to taková porada katolíků o tom, jak spolu lépe komunikovat.

Zároveň nás ale zajímá také to, jak komunikujeme navenek. Pokud byste měli nějaké připomínky či náměty k tomu, jakým způsobem s vámi komunikuje (nebo nekomunikuje) naše farnost nebo katolická církev a jak by se to případně z vašeho pohledu mohlo zlepšit, tak mi tyto připomínky či náměty můžete do poloviny února 2022 poslat buď na e-mail sedlak.zdenek@dihk.cz nebo i do poštovní schránky na faře (Nížkov 10). Tato nabídka platí pro úplně všechny čtenáře Nížkovských listů, ať už jsou či nejsou katolíci, a také ať už žijí v naší farnosti nebo jinde.

Zároveň bych vám chtěl nabídnout, že se na mne na stejné adresy můžete obrátit i s jakýmikoliv dotazy na katolickou církev, křesťanství, Bibli a související témata a samozřejmě také s prosbou o modlitbu. Můžete se na mne s dotazy obrátit i anonymně, v tom případě bych se snažil odpovědět na webových stránkách naší nížkovské farnosti. Rozhodně vám neslíbím, že zodpovím každou otázku, ale slibuji, že se budu snažit. Jinak řečeno: „ptejte se mne, na co chcete, co zvládnu, to zodpovím“. 

Zdeněk Sedlák, farář v Nížkově