Obec Poděšín
oficiální stránky obce

Mobilní rozhlas

Facebook

Knihovna

Starý web

Forum 

Pozvánka na koncert

Pozvánka na koncert Společná věc 2014

Přijměte pozvání na koncert Společná věc, který se uskuteční v Polné 6.3.2014, Městské kino od 18.30

Koncert Tomáše Pfeiffera na Vodnářský zvon je jedinečným souzněním hráče a nástroje, tvoříc neopakovatelný umělecký zážitek.

Návštěvníci koncertu uvidí neobvyklý multimediální projekt spojující historický nástroj Vodnářský zvon s unikátní parabolickou projekcí. Filmový doprovod – příběh pro jednotlivé skladby koncertu je inspirován každodenním životem. Témata skladeb koncertu Společná věc se pravidelně obměňují. V letošním roce se návštěvníci mohou těšit např. na skladbu Rezonantia Temporum – souznění zvonů Vodnářského a zvonu z chrámu sv. Víta v Praze, barevná krása matematiky je zachycena ve skladě Chaos – fraktály. Pohled do hlubokého i blízkého vesmíru nám zprostředkují dosud málo známé snímky – v Patria Deum.

V tónech tohoto nástroje – Vodnářského zvonu lze prožít hloubky rezonance, která dle odkazu dávných mistrů, kladně působí na celou bytost i prostor. Na závěr koncertu budete mít možnost vidět Vodnářský zvon zblízka a pozorovat krásu vodní hladiny, která při fortissimech levituje v tisících kapičkách, nebo vytváří rezonanční obrazce. Nástroje se lze i zlehka dotknout a vnímat jeho vibraci přímo.

Pokud budete chtít zažít jedinečný kulturní zážitek, jste srdečně zváni na koncerty Společná věc.

Předprodej vstupenek:e-shop www.dub.cz, IC, Husovo nám. 39, tel: 567 559 211, infocentrum@mu-polna.cz, info: tel: 566 678 144.

 

06