Obec Poděšín
oficiální stránky obce

Mobilní rozhlas

Facebook

Knihovna

Starý web

Forum 

První pololetí školního roku 2010 – 2011

První pololetí školního roku  2010 – 2011.

První pololetí školního roku pomalu končí a tak nezbývá než zhodnotit, co vše se ve školce událo, co se děti naučily a co jsme si všichni prožili.   Novinkou v letošním roce je výuka hry na flétnu. Přihlásilo se celkem dvanáct dětí a flétničku si nosí každou středu. Učí se správnému dýchání a zvládnutí prvních tónů. Několikrát byly děti na divadle v Mateřské škole Nížkov.

Pohádky se jmenovaly:

O Tulipánkovi, Jak anděl zachránil Josífka před loupežníky, Popelka a lískový oříšek. V listopadu jsme měli divadlo i přímo v naší školce. Paní herečka Pavla Millerová hrála a zapojovala děti do dramatizace v pohádce: O zatoulané peřině a Jak dědeček měnil. V prosinci přišel hodný Mikuláš s ještě hodnějším andělem.

Nikoho si neodnesli, tančili, zpívali a nakonec obdarovali děti samými dobrotami. Na Vánoce čekalo děti překvapení v podobě nové šatny, kterou vyrobil  a namontoval pan Navrátil z Poděšína. 30 000,- Kč přispěl Obecní úřad Sirákov, obrázkové háčky věnoval přímo sám pan truhlář. Děti si rozbalily spoustu dárků pod stromečkem,  shlédly vystoupení kouzelníka Waldiniho a společně s rodiči a přáteli školy jsme se sešli, pobavili na odpolední besídce. Děti zahrály vánoční hru, děvčátka zatančila a celou zábavu dokončila rodina pana Sobotky ze Sirákova. Vydařila se hudba, super soutěže, odměny… Moc děkujeme a těšíme se na Karneval opět s panem Sobotkou v pátek 4. března v 15.30 hod. u nás v naší poděšínské školce pod obláčky.