Obec Poděšín
oficiální stránky obce

Mobilní rozhlas

Facebook

Knihovna

Starý web

Forum 

Akce v MŠ 2010

Akce v MŠ

Mateřská škola v Poděšíně na začátku roku 2010

Leden a únor v mateřské škole byl ve znamení hrátek se sněhem. Děti si užily bohaté sněhové nadílky každodenním bobováním na kopci u Vejvodů. Spoustu her se sněhem také poskytla školní zahrada. Milý byl i výlet do háječku, kde děti nazdobily stromek pro zvířátka. Zapojili se také rodiče, kteří navázali dětem jablka a mrkve na provázky. Doufejme, že zvířátkům chutnalo.

2. února přijela do školky paní Vojtová z Besipu, která měla připravený pořad o bezpečnosti silničního provozu.

Na programu byla i diskotéka, naučný film a módní přehlídka reflexního oblečení a reflexních prvků. Děti řešily také dopravní značky a semafory. Za odměnu dostaly spoustu dárků: omalovánky, pexesa, samolepky a reflexní odrazku v podobě svítícího medvídka.

Přijde březen a my se těšíme opět na loutkové divadlo v mateřské škole Nížkov, velikonoční tvoření a další činnosti.

materska-skola-01.jpg materska-skola-02.jpg materska-skola-03.jpg

Březen a duben v Mateřské škole v Poděšíně

Konečně přišel po dlouhé zimě první jarní měsíc, na který jsme se s dětmi moc a moc těšili. Písničkou jsme volali sluníčko, básničkou zaháněli zimu pryč a venku  našli první sněženku. Vyjeli jsme do Mateřské školy Nížkov na loutkovou pohádku  a přijali pozvání ze Základní školy, která připravila pro předškoláky „Školičku“. Jsou to dva bloky po dvaceti minutách a děti se zde připravují na školu. Školička proběhne celkem desetkrát.

materska-skola-04.jpg

Poslední březnový den byl ale nejzajímavější. Naši školku navštívilo občanské sdružení Slepíši a připravilo si pro děti výchovně vzdělávací program: „Hele lidi!“ Děti se seznámily se slepou dívkou, viděly slepecké písmo, společně s ní hrály hry a modelovaly ze šamotkové hlíny. Téměř dvouhodinový program děti zvládly se zaujetím a velkým pochopením. Co dodat? Nejen krásné vymodelované obrázky nám zůstanou pro vzpomínku.

Naše mateřská školka se zúčastnila také výtvarné soutěže: „Jak si představujeme našeho poldu“ a umístila se dokonce na prvním místě. Za odměnu byly děti pozvány na exkurzi na policejní stanici ve Žďáře nad Sázavou. Nejdříve si prohlédly služebnu, poté si vyzkoušely policejní neprůstřelnou vestu, čepici, helmu, pouta a navštívily také celu předběžného zadržení. Nikdo se nebál, a tak se přešlo na prohlídku policejních aut a daktyloskopii. Každý si vyzkoušel otisk prstu a odnesl si ho domů. Na závěr na nás čekalo v zasedací místnosti chutné občerstvení a dárkový balíček s omalovánkou, pexesem, bonbóny, kalendářem a nafukovacím míčem. Na tento vzácný den budeme jistě všichni dlouho vzpomínat a Vám poskytujeme k nahlédnutí alespoň několik fotografií.

Vítězný obrázek; Otisky prstů; Občerstvení

materska-skola-05.jpg materska-skola-06.jpg materska-skola-07.jpg

Cela zadržení; S výzbrojí; A výstrojí

materska-skola-08.jpg materska-skola-09.jpg materska-skola-10.jpg

Závěr školního roku v Mateřské škole v Poděšíně

Na závěr školního roku jsme se společně s rodiči i přáteli školy sešli na slavnostním vyřazení předškoláků. Akce proběhla 30. června v 15.30 hodin v Mateřské škole. Nejdříve přednášely a zpívaly všechny děti sólově říkadla a písničky, které se učily celé jarní a letní období a poté zahráli předškoláci pohádku: „O Budulínkovi.“ Nakonec proběhlo pasování na školáky. Děti dostaly šerpy a maminky jim vytvořily zlatou bránu jako cestu do školy. 1. září tedy zasedne do lavice nížkovské školy Lukáš Prchal ze Sirákova, Šárka Košáková ze Sirákova, Natálie Slabá ze Sirákova, Šárka Bláhová z Poděšína, Lucie Poulová z Poděšína a Ivana Chvátalová z Poděšína. Tímto bychom jim chtěli popřát hodně úspěchů, radosti z učení a hlavně hodně zdraví v jejich dalším životě.

Slavnostní vyřazení předškoláků

materska-skola-11.jpg materska-skola-12.jpg materska-skola-13.jpg

Školní výlet do Žďáru nad Sázavou k Mamlasovi

materska-skola-14.jpg materska-skola-15.jpg